Vihdoin lampimassa! Tultiin Laosin puolelle yobussilla, joka lahti lauantaina noin klo 19. Perille Laung Prabangiin saavuttiin maanantai aamuna noin klo 4 elikka matkustusaika oli noin 33 tuntia.. Hinta oli 37 euroa per pylly. Linnuntieta matkaa on kuulema 400 kilsaa!!! Matkanjarjestaja sanoi, etta matkan kesto on 20 tuntia eli aikataulut ei todellakaan pitany! Itse bussimatkahan ei loppu peleissa ollut edes niin paha, kun milta kuulostaa, mutta kerta riitti!!!!!  Bussi oli ylibuukattu ja kaikille ei riittany paikkoja, vaan osa joutui istumaan kaytavalla. Taistelun jalkeen saatiin itellemme vierekkaiset paikat.  Penkit sai aika hyvin makuuasentoon, vaikka jalkatila oli tosi ahdas. Noin kahen tunnin kohdalla bussi hajosi ja matkan eteneminen oli aarettoman hidasta. Korjausjuttuihin meni yhteensa varmaan 6-7 tuntia. Bussi piti kaks varsinaista taukoa: eka noin 1,5 tuntia lahosta ja toinen 6 tuntia ennen kuin oltiin LP:ssa. Eihan pojilla ollu mitaan ongelmia, mutta oli todella perseesta kayda kykkimassa tienpientareella kaiken kansan katseltavana..Ei siis pieni rakkosille! Onneksi ei tiedetty etukateen, mita tuleman pitaa. Santtua ei ainakaan olisi saanut bussiin! Kaikki kunnia suomalaiselle matkahuollolle! :) Enaa en valita! Jos on aikaa, niin kannattaa testata ihan kokemuksen vuoksi! Rajanylityksessa ei ollut ongelmia ja se vei vaan 2 tuntia.

Tultiin siis LP:n noin klo 4 aamuyolla. Me ei otettu enaa majoitusta sille yolle, vaan kaveltiin hiljaisen kaupungin katuja ja istuskeltiin oottamassa auringon nousua. Yopaikan ettiminen osoittautui aikamoiseksi haasteeksi, kun kaikki paikat oli joko taynna tai liian kalliita. Nyt meidan huone maksaa 8 euroa. Luang Prabang on kallis kaupunki kaikkien tietolahteiden mukaan verrattuna Laosin hintatasoon yleensa. Mye on tykatty ihan kauheesti kaupungista. Kaupunkin on pieni ja joka paikkaan on helppo kavella.n Turisteja ei oo liikaa. Iltamarkkinat ja ruokakadut on ehdottomasti nakemisen arvoisia!! Miekin ostin jo hippihousut! :) Paivalla on varmaan 25 astetta lamminta, mutta aamuisin ja iltaisin pitaa olla lamminta paalla. Paivamatkoja jarjestetaan paljon ja mekin varattiin vaellus+kajakointi laheiseen kylaan ja luolaan. Meidan pitaisi itse asiassa olla talla hetkella siella, mutta Santulle iski joku mahapopo, joten siirrettiin retki huomiseksi. Viikonloppuna ois tarkotus kayda viela Kuongxi vesiputouksella. Eilen kaytiin Laosilaisessa yrtti-hoyrysaunassa ja perinteisessa hieronnassa. Sauna oli ihana! Hemmottelu on taalla helppoa ja suht edullista: sauna on 1 euron nena ja tunnin hieronta 4 euroa nena!

Luultavasti sunnuntaina matka jatkuu 300 kilsaa LP:sta etelaan Vang Viengiin. Mie keraan viela sisua ja taidan lahtee ilmoittautumaan kokkkauskurssille! :)