Viimeista paivaa Ninh Binhissa vietetaan. Huomenna ois aamusta tarkoitus lahtea kohti Hanoita paikallisbussin kyydilla. Hanoissa ollaan varmaan yota ja yritetaan saada jarjestettya sielta bussiliput Luang Prabangiin Laosiin. Tarkoitus ois saada liput sleeping bussiin ja hoitaa vasta rajalla viisumit. Aikaa tuo vali kuitenkin vie varmaan 30 tuntia, joten nukkumapaikat ois aika kova sana... Jos siis suunnitelmien mukaan menee, niin sunnuntai-maanantai valisena yona pitaisi olla Luang Prabangissa ja seuraavana aamuna saadaan nauttia auringosta ja lampimasta. Valitettavasti Aila ei siis ehdita nahda! Jos tuutte pohjoiseen, niin lamminta mukaan!! Mie oon haaveillu piposta ja lampimasta villapaidasta! :) Paljon taalla on nahtavaa!

Luonnonpuisto oli hieno paikka. Ajeltiin sinne yhdella skootterilla. Santtu ajo ja mie olin kartturi ja takapeili! Pienen alkupaniikin ja hammennyksen jalkeen ajelu suju hyvin mallikelposesti! Noin 20 kilsan jalkeen menopeli sanoi sopimuksen irti, kun joku hihna katkesi.. Puolentoista tunnin odottelun jalkeen matka paasi kuitenkin onneksi jatkumaan. Merja valitettavastti kun oli talviaika, niin elaimia ei vaan oikein nakyny! Muutamia lintuja nahtiin ja hirveesti rapinaa kuultiin.. Oli vahan varikkaampia kuin mita meilla kotosuomessa. Kuvia elaimista ja linnuista ei saatu napattua! Heti mennessa kaytiin apinoiden pelastuskeksuksessa, jonne saatiin opastus ja nahtiin erilaisia harvinaisia apinoita.  Paatettiin jo ennen lahtoa sinne, etta mennaan yoksi puiston keskelle. 20 kilsaa sademetsan keskelle johtavaa pikkutieta nahtavyyspysahdyksineen olivat reissun kohokohtia! Perille majapaikkaan saavuttiinkin sopivasta ennen pimeaa. Yopaikkana meilla oli stilthouse ja hintaa sille tuli 15 dollaria, mika sisalsi aamun nuudelisopan. Oltiin ihan kahdestaan keskella sademetsaa. Muutama paikallinen vain seurana. Sahkot olivat paalla ainoastaan kello 18-22. Paikka on varmasti ihan mahtava myos kesalla, kun on lamminta ja vahemman sumuista! Nyt oli ehka pikkusen pelottavaa.. :) Aamulla kaytiin vaeltamassa 7 kilsan lenkki 1000 vuotta vanhalle puulle seka isolle luolalle, jossa leikittiin tutkimusmatkailijoita. Matkalla kaveltiin vahintaan myos tuhat porrasta. Matkalla takaisin kaytiin viela Bai Dinh Pagodalla, joka on suuri kiinalainen temppelialue.    

Tanaan ollaan pidetty lepopaivaa.. Otettiin viela pyorat alle ja lahdettiin katsastamaan Mua Cave. Itse luola ei ollut kummoinen, mutta 500 portaan kapuaminen ylos temppelialueelle ja sielta avautuvat nakymat olivat matkan arvoisia. Reissulle tulikin akkia kestoa nelisen tuntia, kun miula oli kartan tulkinnassa pienia ongelmia. Oli kuulemma vika pyorareissu vahaan aikaan.. Saas naha! :)