Niin se vaan vierahti taas Khao Lakissa pikkusen pidempaan kun oli tarkoitus. Haaveissa ollut Open Water Diver kurssi laajeni siis neljasta sukelluksesta 14 sukellukseen ja hintakin nousi kolminkertaiseksi, mutta oli ehdottomasti yksi parhaista kokemuksista ikina!!!! Varoitus: luvassa hyvin ylistavaa tekstia reissusta :) Kaytiin kurssi englanniksi kahdesta syysta. Ensinnakin suomenkielinen Raya diversin kurssi oli ihan torkeen kallis ja toiseksi jatkossa, kun lahdetaan sukeltelemaan on ehka parempi kun tunnetaan termistoa yleisesti paremmin ymmarrettavalla kielella. Ohjaajana meilla oli tanskalainen ukkeli Jan, joka oli ihan mahtava opettaja, joten pelkotiloja ei paassy syntymaan. Jos ei lasketa Santun oisia unia sukeltajantaudista.. Maanantaina oli teoriapaiva ja suoritettiin kokeet pois alta. Tiistai vietettiin altaassa harjotellen valineiden kayttoa ja illalla noustiin laivan kyytiin. Seuraavat nelja paivaa saatiin sukeltaa ihan mielettomissa paikoissa, jotka on listattu yhdiksi maailman parhaista sukelluskohteista. Nahtiin tosi paljon siisteja kaloja, pikkunen hai, mustekala ja kilpikonna. Manta Ray jai viela nakematta Koh Bonilla, mutta joudutaan ehka joskus tulla uudestaan sita etsimaan. Oli aika veikee tunne uida ison kalaparven keskella 20 metrin syvyydella. Ahneus kasvaa syodessa, joten OWD-kurssin antama 18 metrin syvyys ei riittanyt, joten piti suorittaa viela Adventure Deep Dive, jolla saatiin lupa sukeltaa 30 metriin asti. Kun mahdollisuus tarjoutui niin kaytiinhan sita yosukeltamassakin. Se ei ollu niin hauskaa. Miun valo oli ihan susi, joten sukellettiin sit puolet ajasta kasi kadessa santun kanssa ja tietaahan sen, miten siina kay. Toinen tahto toiseen suuntaan ja toinen toiseen... Ei hyva, joten ens kerralla lamput kuntoon! Koska Santtu ei ole juurikaan kilpailuhenkinen ja sita ei yhtaan haittaa, jos mie parjaan paremmin jossain jutussa, niin on pakko mainita, etta miulla oli hymy hyvin herkassa kun sain kokeesta kaks enemman oikein kun santtu ja miula oli ilmaa aina 20 baaria enemman jaljella pintaan noustessa kun silla. Laiva itessaan oli kiva ja matkaseurue aika kansainvalista porukkaa. Paivarytmi oli suurinpiirtein seuraava:

Heratys 6.00, paahtista ja marmeladia auringon nousua katsellessa ja sitten eka sukellus klo 7.00. Heti sukelluksen jalkeen aamupala pekonin, munien ja hedelmien kera. Ekat paivalevot ja valmistautuminen toiseen sukellukseen noin klo 11.00. Toisen sukelluksen jalkeen lounas ja paivaunet. Kello 15.00 kolmas sukellus, jonka jalkeen valipala ja lepoa. Valmistautuminen vikaan sukellukseen joko sunset-aikaan tai yosukellus noin klo 17-19 valissa startti. Vikan sukelluksen jalkeen illallinen ja nukkumaan. Ruoka oli tosi hyvaa ja kylla sita syotiinkin! Meilla oli divermasterin hytti ihan keulassa, joten mukavasti aallot tuuditti uneen pitkan paivan paatteeksi.

Suosittelemme siis erittain lampimasti Eden Diversin sukellustoimistoa ja similan islandsia, Koh Bon, Koh Thacai ja Richelieu Rockia sukelluskohteina! Nakyvyytta oli huonoimmillaan 8 metria ja parhaimmillaan lahes 30 metria. Aivan mieleton kokemus ja ymparisto tutustua merenalaiseen maailmaan! Vika sukellus tehtiin viela Bonsuug hylylle, missa kaloja oli ihan sairaasti ja nahtiin mm. scorpionikaloja, meduusoja ja moreeneja. Tasta vaan suunnittelemaan seuraavia sukellusreissuja..

Eilen matkustettiin 12 tuntia erittain hikisena minivanilla. Kuljetuksen aikana maa vaihtui Thaimaasta Malesiaan ja maaranpaana saavutettiin Penang. Nain ensi nakemalta Malesia vaikuttaa vauraammalta ja kehittyneemmalta kuin pohjoinen naapurinsa. Penangissa ois tarkotus olla vaan kaksi yota ja huomiseksi ottaa lento Indonesiaan. Taman hetkisen majoituksen sanky, jossa jouset tuntuvat pahasti lapi, puhuu ainakin kovasti lahdon puolesta... Kaupunki vaikuttaa lyhyen tutustumiskierroksen perusteella kivalta kulttuurien sekamelskalta ja alue, jolla meidankin hostelli on aika helposti hallittavalta. Hintataso aikalailla Thaimaan luokkaa. Taidetaan vihdoin olla katukeittioiden luvatussa maassa. ;) Santtu sai just varattua matkaliput, joten vuorokauden kuluttua me lennetaan Medaniin. Jos joku suunnittelee samaa reissua, niin valilla Penang-Medan ei kulje enaa lauttaa, vaikka monessa eri lahteessa netissa niin virheellisesti lukee, joten lentaminen on ainoa mahdollisuus!

Terkuin kaksi hyvin innokasta sukeltajaa :) Kamerassa ei riittanyt syvyyskapasiteetti sukelluksiin mukaan otettavaksi, joten kuvia on sielta on valitettavan vahan. Yritan kuitenkin kayda myohemmin laittelemassa matkakuvia reissun varrelta..