Nopeasti vierahti viikko Toba jarven keskella Samosirin saarella. Viikon aktiviteetit jai neljaan Tuktukin kierrokseen ja yhden paivan Samosirin kierrokseen mopolla. Oli muuten aika vinha reissu! Alkumatka oli lahes taydellisia kapeita asvalttiteita pitkin Pangururanin kaupunkiin asti. Paatettiin sielta vetasta takasin Tuktukiin saaren lapi, missa tiet olikin sitten ihan kauheita kinttupolkuja. Matkalla meinas kaikkein innokkaimmallakin kiertelijalla usko loppuu sen suhteen, etta oltas oikealla tiella. Mutta niinvaan loydettiin perille just sinne minne oli aikomuskin. Maisemat ylhaalta oli tosi mahtavat ja lahes kaiken sen kiroilun arvoisia. Nyt jos lahdettaisiin uudestaan, niin ehka tyydyttaisiin kierrettamaan koko saari. Tobasta jai kuitenkin erittain hyvat muistot, mutta viikon riippumattomakoilu alkoi jo riittaa mukavuudenhakuisimmallekin matkalaiselle, joten maiseman vaihto oli pakollinen. Sattui hyvin, etta majapaikan omistajan veli oli lahdossa kotiinsa Medaniin, joten paastiin hanen katumaasturin kyydissa edullisesti, nopeasti ja miellyttavasti aivan lentokentan viereen.. Illalle oli varattulento Medanista Penangiin, joten yopyminen Penangissa oli pakollista. Yo oli yksi huonoiten nukutuista ikina, mutta siita oli helppo kappailla aamulla Langkawin lauttaterminaaliin. Tarkoituksena oli ehtia saman paivan aikana aina Thaimaan puolelle Koh Lipelle saakka, mutta koska eka lautta ehtilahtea ja toinen oli taynna paadyttiin viettamaan yo Kuah Townissa. Turisteja oli vain kourallinen, mika varmaan johtui siita etta kaupunki ei ollut mitenkaan hirmusen viehattava. Yhdessa puolikkaassa paivassa ehdittiin kiertaa alue hyvin seka nauttia useampi tunti ihanista puhtaista valkeista lakanoista paivaunien merkeissa ja kunnollisesta suihkusta. Iltaruokapaikkana kaytiin testaamassa esitteissa mainostetut seafoodravintolat. Oli muuten hyvaa kiinalaistyyppista ruokaa ja koko aterialle tuli hintaa juomineen 3,50 euroa.

Puolentoista tunnin erittain hyvin ilmastoidun (jaatavan kylman) lauttamatkan jalkeen saavuttiin Lipelle. Pieni paratiisisaari aivan Malesian rajan tuntumassa. Loydettiin pieni bambubungalawi leirintaaluetta muistuttavasta paikasta, joka olikinmeidan tukikohta kuuden paivan ajan. Matkalaisten budjettia venyteltiin taas hiukan ja koska saarella ei ollut automatteja ja kaikki oli hiukan odotettua kalliimpaa joten joka penni laskettiin aika tarkkaan. Rahaa olisi pitanyt varata paljon enemman... Parina iltana panostettiin ja tilailtiinmerenelavia herkuiksi ja voi etta oli hyvaa! Miun ehdoton suosikki oli grillatut mustekalat ja isot simpukat! Tiistaina kaytiinpaivan snorklausretkella. Ennakko-odotukset oli aika varovaisia, mutta snorklauspaikat olikin oikeasti tosi tyylikkaita. Kaytiin kuudessa paikassa, jotka jokainen oli pikusen erilaisia nahtiin paljon kaloja ja koralleja. Suosikkeina ehdottomasti skorpionikala, pikku-rausku ja nemokalat. Vikassa kohteessa oli niin hirvea virtaus, etta sai kaksinkasin roikkua koydessa etta pysyi jotenkin paikallaan. Lisaksi se oli sen verran syva, ettei oikein mitaan nahty. Mutta muut oli hienoja kohteita! Osassa sai uida pelko pyllyssa, ettei kolin alla vilistavat kymmenet merisiilet ottanut osumaa. Lounas nautittiin pienella hiekkasarkalla ihaillen mahtavia maisemia. Noin ois voinu viettaa useammankin paivan :)

Tanaan saavuttiin takasin Langkawille ja majoituttiin Tengah rannan alueelle. Matka taitettiin talla kertaa pikaveneella. Oli aika kylma ja kostea kyyti! Paikkaa ei ole viela pahemmin ehditty kierrella. Koska paiva on ollut tosi pilvinen, niin paadyttiin paiva siestaan ja suunnittelemaan loppuloman paivia.. Vimoset kaksi viikkoa on menossa ja niista on otettava kaikki irti! :)