Olipas paiva! Eilen heratyskello parahtisoimaan kello 4.40. Hyvin unisin silmin siirryttiin edellisena paivana tilatun tuktukin kyytiin. Puoli kuuden maissa oltiinkin ostettu paivaliput Angkor Watin temppelialueelle ja paastiin odottelemaan paljon kehuttua auringonnousua! Muutama muukin oli paattanyt aloittaa paivansa auringonnousun katsomisella ja porukkaa olikin ihan kauheasti. Oli aika hieno fiilis katsoa, kun paiva valkeni  pikku hiljaa ja naki Angkor Watin koko ajan selkeammin tulevan esiin pimeyden keskelta. Otettiin pieni varaslahto tutkimuskierrokselle, joten se auringon nousu jaikin sitten aika vahalle, mutta paastiin kierrokselle viela ennen hirveaa ryysista. Ei sita voi kun ihmetella, kuinka niin mahtavat rakennelmat ovat syntyneet ja kestaneet vuosisatojen ajan. Ja kuinka miljoonat turistit kayvat niita vuosittain ihailemassa! Ja ihan syystakin! Suu auki kaveltiin ja katseltiin koristeellisia kaiverruksia ja mielettoman kokoisia temppeleita. Kahden tunnin kavelyn jalkeen saatiin Angkor Wat kierrettya ja oli aika aamupalalle. Myyntitouhu oli ihan alytonta joka puolella ja hinnat myos turisteille suunnattuja. Ruokakojuja oli useita vieri vieressa ja sisaanheittajia riitti. Aikamme kun pohdittiin, mita tehdaan niin ruoka-annosten hinnatkin laskivat puoleen.. Tankkauksen jalkeen oli aika siirtya seuraaviin kohteisiin. Paivan aikana kierrettiin tietysti pakolliset Wat, Baiyon ja Ta Prohm. Lisaksi kaytiin katselemassa lahella olevia muitakin temppelialueita. Tosi monessa paikassa oli kunnostukset kesken ja vaarakylttejakin nahtiin kymmenia. Kaiken kaikkiaan alueet on tosi hyvin hoidettuja ja niiden kautta paasee hyvin aistimaan menneiden vuosisatojen elamaa! 34 asteen lammossa auringon noususta auringon laskuun tuhansia askeleita ja lahemmas kymmenen temppelialuetta oli kylla vaivan arvoinen saavutus!! Illalla oltiinkin sitten ihan totaalisen poikki ja ruokailun jalkeen oli painuttava pehkuihin. Mahtava paiva ja paljon katseltavan arvoisia kohteita, mutta meille riitti yhden paivan lippu. Alunperin ajateltiin, etta lahdetaan kierrokselle polkupyorilla, kun matkaa siem reapin keskustasta ei ole kuin 8 kilsaa, mutta oli enemman kuin hyva ratkaisu ottaa alle tuk tuk! Hyva, etta santtu piti paansa! Jos pyorilla oltaisiin menty, niin sotatila olisi ollut varmasti edessa ;) Tanaan on edessa kaupungin kiertelya ja huomenna jokin monista sotamuseoista ja kokkikurssi.. Lisakuvia temppeleista laittelen varmaan joskus myohemmin!

 

Muutamia kuvia matkan varrelta

Melontareissu Luang Prabangin ymparistossa. Samaan tahtiin melonta osoittautuikin loppujen lopuksi aika helpoksi, vaikka alkuun taistelua meinasi syntya! Maisemat oli mahtavat, jylhia kallioita, luolia ja mekongin varren elamaa!

Viereisessa kuvassa Santtu on nautiskelemassa riippumattoelamasta Don Detilla meidan oman buglowin terassilla! Nakyma oli suoraan joelle. Mallu: ensimmainen riippumatto on testattu ja erittain hyvaksi havaittu :) Santusta on kehkeytymassa lukutoukka..

Ban Lungissa kierreltiin yksi paiva vesiputouksia mopolla. Paivan aikana ehdittiin kayda kolmella eri putouksella. Tama oli muistaakseni Cha Ong. Putoukset oli aika vaatimattomia nain kuivan kauden aikaan, mutta paikat oli tosi kauniita. Jos sita joskus tulis kattomaan putouksiakin, kun ne on parhaimmillaan!

Ban Lungissa iltaelama oli tosi vahaista ja oikestaan kaikki tapahtumat keskittyivat yomarkkina-alueelle. Eraan kojun possu veti aika monta kertaa puoleensa ja iltapalaahan siita pitikin mukaan ottaa.

Innokas pyorailija vauhdissa! 

Yeak Loamin kraaterijarvella vierahti muutama paiva nauttien auringon paisteesta, makeasta, puhtaasta vedesta ja rauhasta (ainakin aamupaiva aikaan). Kierrettiin myos jarvi ympari. Valitettavasti siihen jai vaellukset Ban Lungissa, Ratanakirissa. Kuumuus vei voimia ja intoa, joten otettiin rauhallisemmin :)

Santtu on ilmeisesti jonkin asteinen linssilude kuvista paatellen! ;)